„Октоподът” обхвана Серифос

Този октопод е различен от другите. Няма пипала с вендузи, а два малки подводни съда и седем tenders като най-големия от тях е с дължина от 19 метра, това е роботизиран подводен плавателен съд, който почиства дъното на океаните. «Octopus» не е плод на въображението на Жул Верн (макар че би могло, тъй като писателят е писал за неща и ситуации, твърде напредничави за неговото време), а е съда на партньора на Бил Гейтс, Пол Алън. Съоснователят на Microsoft тази година акостира плавателния съд с дължина 126 метра в Серифос, предизвиквайки възхищението на жителите и туристите на острова.

Това не е първия път, в който американският бизнесмен пристига в Гърция, след като през 2011 година хвърли котва и в Кефалония, а много очевидци потвърдиха, че на палубата и около басейните на «Octopus» са видели Мик Джагър. Алън е известен … рокаджия, след като имаше и рок банда, която свири на партито, организирано на яхтата.

Той, разбира се, притежава множество колекционерски предмети, принадлежали на Джими Хендрикс като китарата, с която е свирил музикантът на легендарния концерт в Уудсток. Гърция изглежда е обичайна лятна дестинация за него и известните му приятели като се ширеха и доста слухове в миналото, според които той е идвал в страната и с Бил Гейтс, за да се наслаждават на небесно синята морска вода и слънцето.

Тъй като появите му на местата, където е акостирал са минимални и недостатъчни, поради съображения за сигурност той предпочита да остане на  «Octopus», за да вечеря в луксозната си траперазия, а когато пожелае да се гмурка, някое от tenders на яхтата му го превозват до усамотени плажове. Също така той не остава за дълго на едно и също място, тъй като предпочита да прави круизи до съседните острови и е по-вероятно да е заминал от Серифос, за да проучва красотите на някой друг от Цикладските острови.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.