Астрология: Гърция в трудна дилема – евро или драхма?

Докато близнакът в лицето на Самарас търси разговор, Ципрас се бори за родината, а Венизелос се държи здраво за алинеите и подточките в договора с ЕС, то Кувелас подава топката ту към единият, ту към другият, без да има възможност за сериозно разиграване и единственото, което се получи като резултат от изборите на 6-ти май е една разходка на избирателите до изборните урни. Няколко дни след 6 май, когато бяха проведени изборите за Народно събрание в Република Гърция, основните фигури от които се очерта да вземат решение и да съставят правителство са: Андонис Самарас от Нова Демокрация, Алексис Ципрас от СИРИЗА, Евангелос Венизелос от ПАСОК. Като друго важно лице ще охарактеризирам астрологически и Фотис Кувелис председателя на Демократичната левица. В президентството на разговори почти всеки ден се събират тези главни лица и под зоркия поглед на Карлос Папуляс/зодия близнаци/ разговарят и се шегуват, без да могат да направят споразумение за коалиционно правителство. След като Георгиос Пападреу/зодия близнаци/ се отказа под силен натиск и направи няколко объркващи хода, показващи неувереност и нежелание да вземе решение, предпочете да се откаже от поста министър председател на Гърция, след което баха насрочени избори за 6-ти май 2012г.

Андонис Самарас не можа да открие коалиционен партньор Андонис Самарас, като своя предшественик също е зодия близнаци и също не обича трудните положение, сложните решения и особено многото действията. Нова Демокрация в лицето на Андонис Самарас не желае да отстъпи от позицията на изпълнение на меморандума подписан в замяна на кредити от Европейският съюз и МВФ или поне така изглежда на пръв поглед. Самарас търси точният партньор, с който да направи споразумение и да създаде правителство, за да може някой друг да поеме отговорност за евентуален неуспех или сам да може да сформира правителство, а това би могло да стане само с едни нови избори. При условие че успее да получи мнозинството от гласовете на гръцките граждани. Характерно за близнаците е желанието за разговор, събеседване, обсъждане, мислене, съставяне на схеми, програма, но е трудно за представителите на тази зодия да направят движения в посока реализация на някой от тези идеи. Разбира се, че не всички представители на зодия близнаци са така, за тях обаче политиката е много трудна и професионалната им реализация в тази област не винаги е успешна. Известни политици зодия близнаци: Симеон Сакскобургготски, Бойко Борисов, Джордж Буш, Джон Кенеди. Близнаците са родени изследователи и учени. Освен това са им необходими и множество чисто човешки контакти, запознанства и приятелства. Зодията Близнаци е най-контактната и общителна зодия в целия Зодиак, но медалът има и обратна страна. Много често тези хора се разпиляват поради факта, че искат да се запознаят с множество най-различни доктрини, идеи, философски школи и учения. Точно поради това те нерядко изглеждат отстрани повърхностни, разсеяни и колебливи. По отношение на професионалното развитие се сблъскваме със сходни неща – Близнаците много често менят и мирогледа, и интересите, и гледната си точка. Оттук неминуемо следва и смяната на професията или поне на длъжността, която заемат. Много Близнаци са готови да зарежат всичко, което са постигнали, и да започнат от нулата. Може да се каже, че професионалната съдба на Близнаците е неравна, неспокойна и променлива. Тяхното вродено вътрешно неспокойство се отразява до голяма степен и върху професионалното им развитие. При тях причината за повечето несполуки се корени в ненаситния глад за разнообразни преживявания и сдобиването с различни умения. Професиите подходящи за близнаците са в сферата на филмовия и шоу бизнеса, медиите, реклама, ПР, наука, обучение, изследвания. Всяка област, в която се изисква комуникация, наблюдение, обсъждане е подходяща за близнаците, но едно трудно решение е да се впуснат в политиката.

 

Пирова победа за Алексис Ципрас Алексис Ципрас председателя на СИРИЗА, който е зодия рак също не е в много добра позиция. Второто място на изборите може да се охарактеризира по следният начин: „Когато печелиш, не знаеш какво губиш и когато губиш, не знаеш какво печелиш“. В случая Алексис Ципрас, който е само на 37 г. получава златен шанс да бъде важна част от коалиционно правителство, но ако приеме да се включи в едно такова правителство, ще изгуби доверието на хората, които гласуваха за него. СИРИЗА се класира втора на изборите, заради получилата широка подкрепа идея за унищожаване на меморандума с ЕС и МВФ и национализиране на банките. Много хора, които имат кредити, а това е почти всеки трети грък, се надява на опрощаване на заемите си, ето защо и са гласували за СИРИЗА. Представителите на зодия рак, от малки са стеснителни и плахи, но когато се почувстват сред приятели, лесно се отпускат. Имат богата фантазия и толкова фини сетива, че дори и най-малката промяна в обстановката може да предизвика дисхармония. От друга страна притежават ярко изразено чувство за хумор и се стремят дори и в най-трудните моменти да намерят нещо весело. Изключително предани са към най-близките си приятели и членове на семейството, дом, родина, корени, традиции. Разбира се и областите за изява на раците са история, археология, хуманитарна сфера, финанси, морско дело, хранително-вкусова промишленост, фотография. А подходящите професии са свързани с имоти, финанси, всичко свързано с изграждане и обзавеждане на дома.

ПАСОК с трети изборен резултат ПАСОК също не са в леко положение тъй като председателя Евангелос Венизелос е зодия козирог и няма сила, която да го накара да отстъпи от позицията на закона, протокола, традицията в политиката на ПАСОК. Козирозите знаят истинската цена на всяко нещо и не се впускат в безсмислени начинания. Имат добро образование, успешна кариера, солиден дом и отлично самочувствие. Козирозите рядко дават израз на чувствата си, предпочитат да си ги запазят за себе си или да ги предадат под формата на стих или картина. Целеустремени са.На тях със сигурност може да се разчита. Може да са привързани към миналото и това да им пречи да почувствате радостта от новото и неочакваното. Тяхната лоялност и постоянство ги правят предпочитани служители, но те винаги ще се стремят към по-високи постове, защото успехът е по-важен от всичко. Трудността при взимането на решение, мудността, с която се обмисля всяка стъпка е проблем в настоящата правителствена криза в Гърция. Венизелос не може да си представи, че би могъл дори за миг да отстъпи от това в което вярва, от законите и фактологията. На тяхна база се гради неговото мнение и няма как да направи нещо, което да е извън неговите принципи. Характерно за председателя на ПАСОК е добрата организация, планираност, желание за управление и бих казала архитектурно владеене на финансите, но за съжаление това не го прави по-гъвкав, и не толкова консервативен, за да се съюзи със СИРИЗА, Нова Демокрация или Демократичната левица. Венизелос иска да контролира, а евентуално сдружение с други партии няма да му даде такава власт, ето защо той е избрал пасивната форма на участие в преговорите, отколкото да отстъпи от партийните си идеи.

Последният играч на раздаването на парламентарни места е Фотис Кувелис председателя на Демократичната левица Като типичен представител на зодия дева, той заяви: „Направих каквото можах“, и напълно можем да му вярваме. Планетата Марс преминава през зодиакалния знак на неговото слънце и му дава голяма сила, но тя не успя да бъде реализирана, защото макар Кувелис да е готов за промени, другите участници в дебата не са. Неговата сила е в ума и той добре го знае. По професия е адвокат и може успешно да лавира и да извлече максимална полза от всеки казус. Но случаят тук е доста объркан. Цяла Европа очаква да бъде съставено правителство, което да бъде обединяващо и да успее на направи планираните от меморандума промени, но на масата на преговорите стоят един представители на зодия близнаци, рак, козирог и дева. Няма сила, която да накара тези конкретни хора да отстъпят от своите и партийни интереси и да направят правителство в този отрязък от време.

Диляна Иванова

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.