Трима китайци закупиха имоти в Гърция и получиха разрешителни за пребиваване

Първите три разрешителни за пребиваване на чужди граждани, инвестирали на пазара на недвижимите имоти в Гърция, вече са издадени, съгласно разпоредбите на инвестиционния закон, който бе гласуван миналата година. Други две молби са на прага да получат разрешителни, съобщават от министерство на развитието и конкурентноспособността, позоваващо се на комюнике от Дирекция Имиграционна политика към министерство на вътрешните работи.

Повод бе срещата, проведенаот заместник-министъра на развитието и конкурентноспособността Нотис Митаракис с вицепрезидента на китайската Maslink Group, г-н Li Hao, който осведоми заместник-министъра за интереса, проявен от голям брой китайски граждани за инвестиции в недвижимо имущество в Гърция (Атина и околностите й), за да им бъде предоставено разрешително за пребиваване с петгодишна валидност.

Поради тази причина дружеството подготвя road shows в различни градове в Китай с мащабно portfolio на недвижими имоти, което вече се представя на заинтересовани купувачи като се очаква скоро да бъдат осъществени и първите сделки.

Г-н Митаракис благодари на г-н Li Hao за сътрудничеството му и отбеляза, че гръцката държава е въвела проста административна процедура за издаването на разрешителни за пребиваване, която позволява на инвеститора да осъществи събирането на необходимите документи лесно и бързо.

 Китайското дружество MASLINK е едно от най-големите дружества в бранша на предоставяне на имиграционни услуги в Китай и има клонове в много държави в целия свят (Европа, Америка, Канада и пр.).

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.